Biceps oefeningen

Als iemand grote biceps heeft ziet men hem al snel als een gespierd iemand. De biceps worden dan ook door veel mensen als de belangrijkste spiergroep gezien. Terwijl je er door grote biceps niet echt breed uitziet. Daar zijn je schouder en borstspieren weer voor nodig.

Barbell curl – standing

Pak de halter op schouderbreedte beet en laat hem op je dijen rusten. Curl de halter door alleen je onderarmen te gebruiken. Je bovenarm moet gedurende de hele oefening op dezelfde plaats blijven. het is belangrijk dat je geen andere spieren laat helpen. Span je biceps stevig aan op het toppunt van de curl. Laat de halter langzaam zakken en herhaal de oefening.

 

Dumbbell curl – sitting

Curlen met handhalters lijkt op curlen met de halter, alleen gebruik je er 2 dumbbells voor. Wanneer je handhalters gebruikt kun je je polsen draaien en verwaarloosde delen van de biceps bereiken. Het resultaat is dat je meer kracht gebruikt voor het curlen met handhalters dan voor curlen met de halter.
Je begint met je knokkels naar voren. Terwijl je de gewichten ophef draai je ze geleidelijk naar je toe en span de biceps aan. Door het draaien met de pols geef je de bicepsen iets extra’s dat ze anders niet zouden krijgen. Voer de bewegingen langzaam en doelbewist uit. Beweeg alleen de onderarmen. Elke keer dat je de gewichten laat zakken moet je ze echt vrij laten hangen en niet op driekwart hoogte.

Inclined dumbbell curl

Deze oefening verschilt niet zoveel van de dumbbell curl maar de oefening voelt in zoverre anders dat je ze allebei in je training kunt opnemen.
Span je biceps goed aan als je de halters boven hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *