Borstspier oefeningen

Al in de tijd van de grieken werd een volle borst gezien als een teken van kracht. Nog steeds is het zo dat wel gevormde borstspieren iemand direct een krachtigere uitstraling geven.

Dikke borstspieren krijg je echter alleen maar als je je borstspieren echt hard train. Via verschillende oefeningen is dit te bewerkstelligen.

Bankdrukken

bankdrukkenHoudt de halter met je handen ongeveer 60 centimeter uit elkaar vast. Laat de halter zakken tot de stang je borst raakt en ram hem weer naar de uitgangspositie zonder meer te gebruiken dan de kracht van je grote borstspieren. Adem diep in terwijl je de halter laat zakken en adem uit terwijl je drukt. Voeg bij elke set meer gewicht.

Incline press (schuin bankrdukken)

incline_barbell_pressDe incline press is een oefening voor de grote borstspieren, waarbij vooral de bovenkant wordt ontwikkeld op de plaats waar de pectorales met de bovenkant van de deltaspieren verbonden zijn. Hoewel je met bankdrukken die bovenkant van de grote borstspier ook al enigszins gebruikt is het bankdrukken in halfzit een directere methode. Je krijt er ‘borstplaten’ als van een harnas door en je vult de holle ruimte rond het sleutelbeen enigszins op.

Bent arm dumbbell flyes

dumbell-flysHoud de handhalters in dezelfde stand terwijl je deze oefening doet. Veel mensen laten de dumbbell draaien. Dat is verkeerd. Houd ze steeds evenwijdig met elkaar. Til ze niet drukkend op en draai ook niet met je polsen. Dat is tijdverspilling omdat je dan de schouders traint in plaats van de grote borstspieren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *